Poslední venkovní utkání sezóny přineslo zaslouženou výhru

06.04.2014 21:12

V předposledním kole letošního ročníku III. KLMA nás rozlosování zavedlo opět do Hazlova, kde hraje svá domácí utkání Lokomotiva Cheb. V Hazlově se nám letos poměrně daří, a tak jsme k tomuto utkání mířili s mírným optimismem.

V první dvojici nastoupil Milan Vrabec proti Láďovi Liptákovi a Jirka Šlajer, který měl za soupeře Jana Kubíka. V prvním souboji se ani jednomu z hráčů příliš nedařila hra do plných na první dráze, ale Milan díky dvěma hodovkám v závěru Láďovi odskočil na propastných 45 kuželek. Láďa si v tomto utkání vybral slabší chvilku, byť patří k nejlepším hráčům soutěže, ale svým výkonem Milanovi hodně usnadnil cestu k zisku prvního bodu. Milan pak především těžil z dobré hry do plných, kdy na zbývajících drahách vždy dosáhl výkonu přes 100 pk. V souběžně hraném souboji Jirka vyhrává první dráhu po dobrém výkonu o 13 kuželek. Ovšem na druhé dráze se mu tolik nedaří a soupeř nejen vyhrává dráhu, ale z náskoku Jirky ubírá 9 kuželek. Třetí dráhu vyhrává Jirka o jedinou kuželku, k čemuž mu jeho soupeř dopomohl hodně špatnou dorážkou. Bohužel na poslední dráze Jirka nedokázal udržet mírný náskok a nakonec v souboji prohrává o 8 kuželek a stav je tak vyrovnaný. Ovšem náskok v poražených kuželkách je výrazně na naší straně (+72).

V prostřední části utkání se utkali Olda Kučera proti Bohumilu Vyleťalovi a Pavel Říhánek proti Zdeňku Eichlerovi. Olda ve vyrovnaném souboji ztrácí první dráhu o 2 kuželky, když tuto ztrátu nabral již v plných a při shodné dorážce to byla ztráta rozhodující. Na druhé dráze Olda svému soupeři oplácí stejnou mincí a dostává se do vedení o jedinou kuželku. Třetí dráha Oldovi vůbec nevyšla, když stále trefoval prostředek. Bohouš toho dokázal náležitě využít a vytvořil si před závěrečnou dráhou slušnou pozici díky náskoku 21 kuželek. Na poslední dráze působil Olda jako pokropený živou vodou. Našel levou ulici, která mu přinášela hodovky i dobré otvírky v dorážce. Po výborném výkonu 150 pk. nakonec poslední dráhu vyhrává právě o 21 kuželek a je z toho celková remíza a tedy dělba bodu. To Pavel na sousedních drahách od samého začátku nedávává Zdeňkovi žádnou šanci. Po třech dobře odehraných drahách má již jistotu vítězství a dostatečný náskok plných 65 kuželek. Jen slabší poslední dráha dovolila Zdeňkovi nepatrně korigovat, ale pravděpodobně Pavla připravila o pozici našeho nejlepšího hráče. Bodově vedeme 2,5 : 1,5, ale na poražené kuželky je rozdíl v náš prospěch již hodně výrazný +116 pk.

Zadáci Petr Sachunský a Jirka Baloun tak mají vytvořenu hodně slibnou pozici. Petr se utkal s Petrem Rajlichem, který od 1. hodu střídal původně nominovaného Vencu Strnada a Jirka Baloun měl za soupeře Jirku Nováčka. Petr vyhrává první dráhu i přes slabší závěr v dorážce. Ale jeho soupeř na tom byl ještě hůře a tak Petr vyhrává o 18 kuželek. Na druhé dráze Petr zahrává výborné plné (100 pk), ale slabá dorážka znamená ztrátu dráhy o 9 kuželek. Petr, který nebyl zcela zdravotně fit, se na zbývajících drahách již nedokázal zlepšit. Naopak jeho soupeř zahrál skvěle druhou polovinu 321 pk. (151+170) a v souboji s přehledem vítězí o 61 kuželek. Jirka měl se svým soupeřem z počátku hodně práce. První dráhu vyhrává o 4 kuželky a na druhé dráze musel dokonce vytáhnout z rukávu výkon 152 pk., aby mu přinesl zisk dráhy o jedinou kuželku. Ve druhé polovině již Jirka dominoval, soupeři nadělil 44 kuželek a po výkonu 566 pk se stal nejen nejlepším naším hráčem, byť o jedinou kuželku, ale i nejlepším hráčem celého utkání.

Vítězství o 104 kuželek nás opět posunulo na čtvrtou příčku před Jiskru Hazlov, která doma trošku nečekaně podlehla Spořicím. A vzhledem k tomu, že v posledním kole zajíždí Hazlov na dráhy vedoucích Rokycan, kteří si v případě výhry zajistí postup do II. ligy, lze předpokládat, že čtvrtá příčka nám zůstane i po posledním kole, jelikož na třetí Chomutov ztrácíme 3 body. O to víc mě mrzí porážka právě od Hazlova v minulém kole na našich drahách, která nám definitivně zavřela cestu na pomyslné stupně vítězů, což byl můj cíl před začátkem soutěže. Je patrné, že několik zbytečných domácích porážek nás vyřadilo i z možného souboje o nejvyšší příčku. ŠKODA...ŠKODA...ŠKODA ..... Plzeň :-).

Milan Vrabec-vedoucí A družstva

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009