V jarní části soutěže se nám venku nedaří

26.01.2014 16:07

Další kolo 3. KLMA nás zavedlo na dráhy TJ VTŽ Chomutov.  Tyto dráhy nepatří k nejlehčím, ale kdo umí, tak si zde zahraje. Po taktické poradě a splněném Rejpálkovo domácím úkolu byla sestava napsána a šlo se na věc.  Do první dvojice nastoupil Jirka (Kávren) Šlajer proti Filipu Prokešovi. První dráha byla přetahovaná o každou kuželku a rozhodovalo se až v posledním hodu. Jirka potřeboval dorazit složitou figuru po otevření 4 a na rozdíl od domácího zápasu je tentokrát úspěšnější a získává první dráhu o jedinou kuželku. Druhá dráha již naplno ukázala, že umí hráče pořádně potrápit a Jirka ji ztrácí o 10 kuželek. Třetí dráha přinesla opět zlepšení, ale lepší hrou v dorážce ji pro sebe získává domácí hráč. Jirka bojoval a poslední dráhu vyhrává díky výbornému závěru a dorážce 63 pk. Ale na celkově poražené kuželky je na tom lépe soupeř a domácí tak vedou o 14 kuželek. V souběžně hraném souboji nastoupil Olda (Oli) Kučera proti Stanislavovi Šmídovi ml. I Olda začal lépe a zejména díky lepší hře do plných získává první dráhu. Druhá, stejně jako Jirkovi příliš nevychází a soupeř na ní získává k dobru 28 kuželek. Na třetí se Olda oklepal a zahrál výborných 150 pk. a bere si 16 kuželek zpět. Ztráta v tuto chvíli činila pouhých 7 kuželek nebo stačilo Oldovi vyhrát poslední dráhu o jedinou kuželku. Ukázalo se to jako nelehký úkol a vše rozhodla dorážka, ve které byl soupeř lepší a celkově tak vítězí o 20 kuželek.

V prostřední dvojici nastoupil Pavel (Kazi) Říhánek, který měl za soupeře Karla Valeše. Pavel začal výborně do plných, ale dorážka, byť zahraná bez chyby nebyla optimální a v součtu to dalo nakonec 127 pk. Ovšem jeho soupeř se vyloženě trápil a dráha pod 100 pk se zase až tak často nevidí. A tak Pavel  vede o 29 kuželek. Druhou dráhu Pavel i přes dobrý výkon ztrácí o 1 kuželku. Na třetí se Pavlovi mimořádně daří a po skvělé hře do plných, podpořené dobrou dorážkou je na světě nejlepší dráha celého utkání 158 pk., což Pavlovi přináší náskok dalších 24 kuželek. Že vše je relativní zjistil Pavel na poslední dráze, na kterou si nejvíce věřil. Ovšem neustálé trefování prostředků mělo za následek pouhých 113 pk a jeho soupeř snížil ztrátu na přijatelných 16 kuželek, když už souboji prohrával o 52 kuželek. Nicméně máme první bod v utkání. Na sousedních drahách se utkal Milan (Poštolka) Vrabec s Vratislavem Vlčkem. Milan nezačal dobře, ale pak se v plných dokázal srovnat a výsledkem byly plné 99 pk. Dorážka byla sice slabší, ale i tak to stačilo na zisk první dráhy. Bohužel to byl jediný světlý okamžik Milanovo učinkování v tomto utkání. Pak jeho výkon měl strmě klesající tendenci, až k závěru připomínající tragikomedii. O herní pohodě se v jeho případě nedá vůbec mluvit a jeho pokles výkonnosti je hodně výrazný. Nezbývá, než doufat, že se jedná pouze o přechodný stav a že se brzy dostane do takové herní pohody, aby byl opět platným hráčem družstva. V této fázi utkání prohráváme 3 : 1 a ztrácíme 74 kuželek.

 V poslední dvojici nastupuje Petr (Saky) Sachunský, který má za soupeře Zbyňka Vytisku. Petr trpěl značným chladnem, které na kuželně bylo a než se trošku rozhýbal, prohrává první dráhu. Petrovo výkon měl stoupající tendenci, což nakonec znamenalo zisk poslední dráhy, ale jeho soupeř měl již jistotu bodu a když jako jediný v celém utkání nechyboval znamenalo to zisk dalšího bodu pro domácí. V posledním souboji se utkali Jirka (Rejpal) Baloun proti Stanislavu Radovi. Jirka znovu dokazuje, že je z našeho družstva nejlepší. První dráhu vyhrává o 7 kuželek. Na druhé si se svým soupeřem rozdělí o bod za remízu, ovšem ve druhé polovině souboje Jirka poráží 304 pk. a soupeři výrazně uniká. Nakonec je z toho nejlepší výkon celého utkání 574 pk. ale bylo to jen zkorigování výsledku z naší strany.  Nutno sportovně uznat, že domácí byli v tomto utkání lepší a výhru si zasloužili. Snad se nám povede lépe v příštím domácím utkání, kdy po přestávce, ve které proběhnou Krajská mistrovství jednotlivců, přivítáme hráče Příbrami.

M. Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009