„A“ družstvo prozatím 100%

22.09.2013 16:43

Ve druhém kole 3. KLMA naše družstvo zavítalo na dráhy TJ Blatná. Pro všechny z nás to byla na této kuželně premiéra a tak jsme nastupovali trochu s obavami, co od drah očekávat. Podle výsledků v minulém soutěžním ročníku nepatřila tato kuželna k „nejpadavějším“ a domácí zde nerozdávali body téměř nikomu. Získali zde 18 bodů z 22 možných při průměru 3161 por. kuželek. To budilo náš respekt. Taktiku připravil Jirka Baloun a jak se ukázalo, taktika a sestava to byla vítězná. Jirko díky :-).

V úvodní čtveřici nastoupil Martin Vít (538) proti Luboši Lisovi (513) a Olda Kučera (571) proti Romanu Körišovi (526). Martin začal velmi dobře a po dvou drahách, které získal pro sebe měl náskok 25 kuželek. Třetí dráhu vyhrál o jedinou kuželku a tím zajistil pro naše družstvo první bod. Poslední dráhu o kuželku sice prohrál, ale to nás již tak nemrzelo. Na sousedních drahách se na úvod trošku hledal Olda a první dráhu ztrácí o 20 kuželek. Druhou po zlepšeném výkonu vyhrává o 2 kuželky a boj pokračuje. Olda pak druhou půlku zahrál 300 por. kuželek, svému soupeři nedal šanci a přidává pro naše družstvo druhý bod. Náskok 70 kuželek vypadal velice slibně.

V prostřední čtveřici nastoupil Karel Bok (515) proti Miloši Rozhoňovi a Pavel Říhánek (525), který měl za soupeře Jana Koblihu. Karlovi nesedla vůbec první dráha (116) a dostává naloženo 20 kuželek. Pak se ale uklidnil, jeho hra získala na přesnosti a další dvě dráhy získává pro sebe, byť velice těsně +2 a +3. Tím dostal soupeře pod tlak, který poslední dráhu zahrál hodně slabě (105) a Karel si tak pohodlně došel pro další bod pro naše družstvo. Dobře si vedl i Pavel a po zisku prvních dvou drah vedl o 18 kuželek. Třetí dráha vyšla jeho soupeři parádně (154) a na poslední dráhu se šlo se stejným počtem poražených kuželek. Pavlovi se bohužel nepovedlo to, co Karlovi a tak soupeř snižuje. Nicméně vedení 3:1 a náskok 56 kuželek pořád vypadal slibně.

Poslední naše dvojice Jirka Baloun (526) a Milan Vicher (489) měla za soupeře Evžena Cígla a Jirku Vokurku. Jirka od počátku tahal za kratší konec a když jeho soupeř hrál výborně, náskok se rychle ztenčoval. Na třech drahách získal Evžen na Jirkovi rovných 50 kuželek. Na poslední dráze se naštěstí Evžen zasekl (111) a Jirka toho využil ke korigování. Na vedlejších drahách se odehrával doslova boj o každou kuželku mezi Milanem a Jirkou. Domácí hráč pohřbil první dráhu (109) a Milan vedl. Druhá dráha byla vyrovnanější a o 5 kuželek ji získává domácí hráč. Na třetí dráze Milan svému soupeři „gentlemansky“ vrací jeho zaváhání z první dráhy a po dráze 107 por. kuželek jde na poslední dráhu se ztrátou 4 kuželek. Nakonec Milan prokázal větší psychickou odolnost a i když v konečném součtu nedosáhl na pomyslnou hranici úspěšnosti 500 poražených kuželek, získal pro naše družstvo důležitý bod. Celkově vítězí o jedinou kuželku. Celkově bylo naše družstvo lepší do plných +41, dorážku máme slabší -15 a máme i méně chyb než domácí -2. Všem klukům děkuji za předvedené výkony a doufám, že se nám takto povede i nadále, kdy v příštím kole přivítáme doma hráče z Chomutova. Tento souboj bude pikantní tím, že se utkají dvě první družstva průběžné tabulky.

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009