„A“ zatím 100%

21.09.2014 13:34

Ve druhém kole 3. KLMA zavítalo „A“ na dráhy TJ Sokola Kdyně. Ve Kdyni to není nikdy snadné, jelikož domácí zde moc často body nerozdávají. Určité signály, jak na tom kdo je s formou na kdyňské kuželně jsme měli z přípravného turnaje, který jsme zde poměrně nedávno absolvovali. Taktika a sestava byla víceméně daná. Oproti domácímu utkání chyběl Láďa Filek (rodinné důvody) a naopak přibyl Olda Kučera, který si vyřídil hostování a Jirka Šlajer, který byl omluven na první utkání. S Jirkou bylo počítáno do základu, ale ještě se necítil 100% fit po prodělané viróze, a tak na poslední chvíli byla ještě provedena změna v sestavě. S nasazováním jednotlivých hráčů na konkrétní soupeře jsme si hlavu moc nelámali. Protože pokud chcete zvítězit (a to my jsme chtěli :-)), musíte porazit každého.

Do první dvojice nastoupila osvědčená a prověřená dvojice. Pavel Říhánek měl za soupeře Vencu Kuželíka ml. a Martin Vít Jana Lommera. Venca patří v družstvu soupeře k nejlepším, ale tentokrát neměl svůj den. Hned na první dráze ztratil na Pavla 17 kuželek, kdy rozdíl byl hlavně v dorážce (27 – 51). Na druhé dráze se Pavlovi povedli plné (100) a při vyrovnané dorážce z toho bylo vedení 2 : 0 a o 36 kuželek. Na třetí dráze se domácí hráč ukázal v lepším světle a získává dráhu pro sebe. Nicméně Pavel se zdatně drží a tak prohra o 6 kuželek příliš nemrzí. Poslední dráha Pavlovi vůbec nevychází (117), ale naštěstí ani Venca zrovna nezáří (129) a tak Pavel pro nás připisuje první bod. Ve druhé dvojici začal výborně Martin do plných (100). V dorážce to taková sláva nebyla, ale dráhu uhrál pro sebe o 7 kuželek. Druhá dráha se nesla ve stejném duchu, jen těch kuželek získal Martin 5. Od druhé poloviny nastal v tomto souboji zlom. Martinovi se přestalo dařit a hned na třetí dráze díky špatné dorážce přišel o veškerý náskok a ztrácel 3 kuželky. Souboj byl tedy otevřený. Jenže domácí hráč vycítil šanci a svojí nejlepší dráhou nakonec vítězí a vyrovnává tak stav utkání.

V prostřední dvojici nastupuje Jakub Solfronk proti Tomáši Timurovi a Olda Kučera proti Jirkovi Bendovi. Jakub začal vlažněji a zejména dorážka ho dokázala potrápit. Ke svojí smůle si vyrazil snad nejméně oblíbenou figuru „čest práci“ a ani tu se mu nepodařilo zlikvidovat bez chyb. První dráhu tak ztrácí o 16 kuželek. Pak ale nastal velký obrat, Jakub se uklidnil a začal na drahách dominovat. Už na další dráze se dostává do vedení o 8 kuželek. Tomáš na Jakubův nástup nenašel učinnou protizbraň a Jakub dohrál souboj ve velkém stylu. Po výkonu 564 pk se stal nejen nejlepším hráčem našeho družstva (již podruhé), ale i nejlepším hráčem celého utkání. Tomáše porazil o plných 50 kuželek a vytvořil tak pro nás slibný náskok. Na vedlejších drahách se příliš nevedlo Oldovi. První dráhu prohrává o 8 kuželek, ale dráha č. 4 jej pěkně trápí a jak se později ukázalo, nebyl v našem družstvu jediný. Po výsledku 109 pk byl Olda střídán Jirkou Šlajerem. Tomu se zde v přípravě dařilo ze všech nejlépe a věřili jsme, že tomu bude tak i tentokrát. Po prvních pochopitelných, nejistých hodech se Jirka rozjel jak expres a famózní dorážkou 71 pk dosáhl na dráze výkon 159 pk a vyhrává dráhu o 22 kuželek. V té chvíli ztrácí již „jen“ 14 kuželek. Jirka vyhrává i poslední plné o 7 kuželek a dorážka slibuje velké drama. Bohužel Jirka vyrobil dvě chyby a v té chvíli má navrch soupeř. Chybí dva hody do konce a Jirka potřebuje na existenc „hodovku“. A ta také v jeho podání přichází!! Na remízu je potřeba hodit 7, na vítězství něco navíc. Osvědčená pravá ulice a 7. Půlbod vzhledem k vývoji souboje bereme všemi 10 a Jirka si zaslouží za svůj výkon absolutorium. Vždyť po vystřídání Oldy dosáhl na dvou drahách v součtu 295 pk!

Před poslední dvojicí je stav utkání 2,5 : 1,5 bodu v náš prospěch a vedeme o 56 kuželek. Náskok relativně dostatečný pro Milana Vrabce a Petra Sachunského, kteří nastoupili jako naši zadáci. Jenže ti neměli za soupeře žádná „ořezávátka“. David Machálek a Jindra Dvořák patří k nejlepším hráčům svého družstva. David začal na první dráze pěkně zostra (103 plné). Milan jeho tempu nestačil a první dráhu ztrácí o 24 kuželek. Druhá dráha je již podstatně vyrovnanější a nakonec také končí dělbou bodu. Na třetí dráze Milan zabojoval, našel levou ulici, která mu přinášela hodně poražených kuželek a začal Davida hodně dotahovat. Milan měl i notnou dávku štěstí, když se dařilo dorážet neuvěřitelné figury, což vyvrcholilo existencem, kdy se mu podařilo na hod zavřít dva páry na jednou :-). Byla z toho velice podařená dráha a co bylo podstatné, dostal se do vedení o 12 kuželek. Bohužel přišla na řadu zmiňovaná dráha č. 4. Milan si s ní nedokázal poradit a po velice špatném výkonu nakonec souboj s Davidem prohrává o 16 kuželek. Ani Petr na vedlejších drahách to neměl jednoduché. První dráhu prohrává o 5 kuželek. Na druhé mu výborně vycházejí plné (100) a dráhu nakonec vyhrává o 13 kuželek. V tomto utkání jsme si vybrali i notnou dávku štěstí, o čemž svědčí i třetí Petrova dráha, kterou i přes slabý výkon 111pk vyhrává o 4 kuželky. Poslední dráhu sice přenechává svému soupeři, ale „zkušeně“ si vše pohlídal a v souboji vítězí o 1 kuželku :-). V celkovém součtu to znamená naše vítězství v poměru 5,5 : 2,5 a o 41 kuželek.

Nutno ovšem podotknout a sportovně uznat, že v tomto utkání nezvítězilo lepší družstvo, ale spíše to s větší dávkou štěstí. Na druhou stranu – štěstí přeje připraveným.  A tak i kdyňská kuželna měla tu čest a vyslechla si náš vítězný chorál „Sláva nám .....“ V závěru bych chtěl poděkovat celému družstvu za předvedené výkony a bojovnost v tomto utkání a také domácím za přátelskou atmosféru, která na kuželně panovala a v neposlední řadě i rozhodčí Evě Kotalové za perfektní řízení utkání. V příštím kole se utkáme na domácích drahách s družstvem Lokomotivy Cheb a podle papírových předpokladů bychom měli být v tomto utkání favority. Přijďte nás podpořit.

Milan Vrabec – vedoucí „A“ družstva

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009