8. ročník Májového turnaje krajských žákovských družstev v Pelhřimově

21.05.2013 22:00

O uplynulém víkendu 18. – 19. 5. se v Pelhřimově sešly žákovské výběry krajů. Za Plzeňský kraj byla nominována tato čtyřka hráčů: Lenka Šlajerová (Kuželky Holýšov), Kristýna Kvačová (CB Dobřany), Lucie Varmužová a Jirka Veselý (oba SKK Rokycany).

První den byly na řadě boje mezi družstvy a hrálo se na 4 x 60 HS.

První na řadu šla Lenka Šlajerová. Ta se vrátila „na místo činu“ po 14-ti dnech. Lenka porazila 236 kuželek a po prvních odehraných hráčích byl náš kraj na 7. místě. Jako druhá nastoupila Kristýna Kvačová. Ta porazila 222 kuželek a po polovině turnaje jsme byli na 8. místě. Třetí bojovnicí byla Lucka Varmužová (i ta se objevila na pelhřimovské opět po 14-ti dnech). Lucka byla z našeho týmu nejúspěšnější, porazila 265 kuželek a posunula náš tým na 6. příčku. Jako zadák nastoupil Jirka Veselý a porazil 241 kuželek. Celkově jsme porazili 964 kuželek, což nakonec znamenalo 8. místo.

Druhý den se hrály tandemy. Systém 2 x 20 HS. 10 hodů do plných, 10 hodů do dorážky na jedné dráze a to samé na druhé. Hráčky a hráči se střídali vždy po jednom hodu. Při rovnosti výsledků 1:1 na dráhy následoval rozstřel. V rozstřelu měl každý hráč dva hody (opět se po jednom hodu hráči střídali).

Každý kraj mohl postavit dva páry. Toho využily všechny týmy. My jsme postavili Jirku Veselého s Kristýnou Kvačovou a Lucku Varmužovou s Lenčou Šlajerovou.

Do předkola nastoupila dvojce Lucka & Lenča proti pražské dvojce Matějovská & Fatka. Vítězství 2:0 znamenal postup do osmifinále. Tam byla nasazená dvojice Kristýna & Jirka. Narazili však na budoucí finalisty z Karlovarského kraje Bulant & Repčík (oba z Hazlova) a prohráli 2:0. Dvojice Lucka & Lenča v osmifinále narazila na těžkého soupeře z Královehradeckého kraje Majerová & Urbánek. Boj to byl hodně vyrovnaný a po remíze 1:1 přišel na řadu rozstřel. Ten nakonec naše holky vyhrály o 1 kuželku 24:23. Že jde v této disciplíně o štěstí, ale hlavně o nervíky, byl důkazem poslední hod Urbánka. Naše holky už měly odehráno (24) a soupeři měli ještě hod a na jejich kontě měli 20 poražených kuželek. Posledním hodem ale Urbánek porazil jen 3 kuželky (pravé dámy a zadního roha) a tak jsme mohli slavit postup do čtvrtfinále.

Tam narazila Lucka s Lenčou na budoucí vítěze Slovenčíková & Janča ze Zlínského kraje. Na první dráze naše holky suverénně vyhrály 91:63. Na druhé dráze ale prohrály o dvě kuželky 78:80 a šlo se do rozstřelu. Tam už byla dvojice ze Zlínského kraje suverénní 19:26.

Pro všechny hráče byl tento turnaj velkou zkušeností do budoucna.

 

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009