Na úvod sezóny bez bodu

14.09.2015 22:29

Novou sezonu v 3. KLMA jsme zahajovali na drahách karlovarského SKK, kde se nám již poměrně dlouho nepodařilo získat žádný ten bodík a vzhledem k jistým problémům se sestavou (máme dva zraněné hráče) by byl případný bodový zisk velice milým překvapením. Ale proč se nepokusit postavit prognózy na hlavu a určitě se nikdy nevzdáváme předem. Ovšem nutno poznamenat, že domácí na svých drahách body příliš často nerozdávají.

V úvodu nastoupil Martin Vít (502) proti Lubomíru Martínkovi a Olda Kučera (548), který měl za soupeře Jana Sázela. Martin začal poměrně slušně a díky výtečným plným získává první dráhu. Druhou sice ztrácí, nicméně v polovině souboje stále vede o 5 kuželek. Třetí dráhu rozhodla hra do plných, kde Martin zaostává, a i když v dorážce dotahuje, třetí dráha patří domácímu hráči, čímž se dostává do výhody 4 kuželek. Stále je o co hrát. Bohužel právě v tento moment si Martin vybírá svoji nejslabší chvilku a soupeř toho dokázal náležitě využít k vítězství o 32 kuželek. Na sousedních drahách srdnatě bojoval „navrátilec“ Olda a začal pěkně od podlahy. Dráha 149 pk znamená náskok 16 kuželek. Na druhé dráze „Olinka“ trošku polevil a dovolil soupeři se přiblížit na dostřel 2 kuželek. Na štěstí pro nás domácím hráči nevyšla druhá polovina souboje a Olda si tak v pohodě dokráčel pro vítězství o 50 kuželek, což byl z naší strany nejlepší výsledek v tomto utkání. Stav je tedy vyrovnaný a máme k dobru 18 pk.

Prostřední část utkání z naší strany patřila Kubovi Solfronkovi (535), který se postavil nestárnoucímu a výborně hrajícímu Janu Vankovi a naše taktická rezerva Karel Majer (524), kterému byl soupeřem Petr Čolák. První dráhu ztrácí Jakub v dorážce, kde ho pravděpodobně 2 chyby stály dílčí bod. Na druhé dráze se plně projevila znalost domácích drah v podání Honzy Vanka, když si dokázal vybudovat rozhodující náskok 23 kuželek. Na třetí dráze Jakub koriguje, bohužel Honza je v závěsu a tak Soli ubírá z jeho náskoku jen 4 kuželky a před poslední dráhou ztrácí 22 kuželek. Tento náskok domácí hráč s přehledem hlídá a když Jakuba trápí dorážka, náskok se navyšuje o dalších 10 kuželek. Karel se v „A“ již poměrně „otrkal“ a zle proháněl domácího Petra Čoláka. První dráhu získává po velice vyrovnaném souboji Karel o jedinou kuželku. Čtyři puštěné v dorážce ho stály zisk druhé dráhy, kterou prohrává o 9 kuželek. Jenže Karel je „srdcař“!! Na třetí dráze zpřesnil hru a najednou to byl domácí hráč, kdo tahal za slabší konec. Díky dráze 137 pk se „Kádís“ opět dostává do vedení o 3 kuželky. Bohužel pro nás domácí hráč předvádí výborné plné (102) a i když Karel je lepší v dorážce, body získává domácí hráč. Stav utkání je 1 : 3 v náš neprospěch a na domácí ztrácíme 23 kuželek. Tedy utkání je stále otevřené, ale nutně potřebuje od zadáků oba body.

Do pozice „dotahováků“ byli pasováni Petr Sachunský (523), který změřil svoje síly s Josefem Ženíškem a Milan Findejs (514), který se postavil Václavu Kryslovi. Jestli se Petrovi něco v tomto utkání nedařilo, tak to byla hra do plných, kde na svého soupeře ztratil 31 kuželek. Dorážka byla vyrovnaná, ale bylo patrné, že naše akcie ztrácejí na hodnotě. Petr prohrává o 29 kuželek, když dílčí bod získává až na poslední dráze. Milan byl v loňské sezoně na této kuželně naším nejlepším hráčem, ale tentokrát se mu jeho hra nedařila a ztrácel každým hodem. Navíc jeho soupeř hrál výborně a nakonec byl nejen nejlepším hráčem domácích (578) ale i celého utkání.

Nakonec výsledek byl hodně jednoznačný (1:7) a – 116 pk. Domácí zvítězili zcela zaslouženě, když byli lepší jak ve hře do plných, tak zejména v dorážce. Opět se potvrdila skutečnost, že na karlovarské kuželně se nám dlouhodobě nedaří a celkový výkon 3146 pk. byl slabší než oba loňské výkony (3223, 3164).

Není třeba věšet hlavu, hned v dalším kole se pokusíme zužitkovat výhodu domácího prostředí v utkání proti Slovanu K. Vary, kdy se budeme, jak doufáme, opřít o naše skvělé fanoušky J.

M. Vrabec (Poštolka)

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009