Pohár ČKA …. Soupeř prokázal svoji kvalitu

07.02.2014 20:45

V nadstavbové části Poháru ČKA nám los přisoudil prvoligové družstvo Jiskry Kovářské, kde působí bývalý hráč Škody Plzeň Martin Pejčoch a i s ostatními se dobře známe, takže to bylo na naší kuželně příjemné setkání.

Jako první z našeho družstva zasáhl do boje Pavel Říkánek, který měl za soupeře Vlastimila Zemana ml. Na první dráze předvádějí oba soupeři výbornou hru do plných (97 – 99). V dorážce získává navrch Pavel a tím pro sebe získává první dráhu. Druhá dráha je obdobou té první a tak Pavel již vede o 30 kuželek. Na třetí dráze náš hráč malinko polevuje a 3 chyby v dorážce daly šanci soupeři na zisk dráhy, který ji také okamžitě využil. Nicméně Pavel si poslední dráhu pohlídal a tak první bod patří domácím se ziskem 17 kuželek. V souběžně hraném souboji hájil domácí barvy Martin Vít, jehož soupeřem byl Martin Pejčoch. Domácí Martin se první dráhou doslova protrápil a tak Martin hostující se příliš nezapotil a získává první dráhu o 30 pk. Na druhé dráze Martin v plných dokázal ubrat z náskoku 10 kuželek, ale dorážka patřila jednoznačně soupeři a tak ztráta narostla na již propastných 39 kuželek. Na třetí dráze se Martinovi konečně podařila hra do dorážky a hned to má za následek zisk dráhy. Na poslední dráze si Martin Pejřích vzpomněl, že tyto dráhy byly jeden čas jeho domácími a předvedl parádních 152 pk. Tento výkon mu zároveň zajistil zisk bodu, vyrovnání průběžného stavu a hosté mají k dobru 33 kuželek.

Druhou polovinu utkání zahájil Petr Sachunský proti Lukáši Doubravovi. Petr se již tak trochu tradičně rozjížděl pomaleji. Zato jeho soupeř nasadil k pěknému kvapíku a získává první dráhu o 18 kuželek. Na druhé dráze se role obrátili a byl to tentokrát Lukáš, kdo tahal za kratší konec provazu. Rozdíl je pouhá kuželka ve prospěch hostujícího hráče. Na třetí dráze Petr těží z výborné hry do plných a i když dorážku prohrává, dráhu získává ve svůj prospěch a ujímá se vedení o 10 kuželek. Poslední dráha je v podání obou borců koncertem hry do plných (105 – 100) V dorážce Lukáš také díky bezchybné hře mohutně dotahuje. Petr ale už má něco odkouleno, a tak si pečlivě hlídal svůj náskok. Nakonec rozhodovaly poslední hody a štěstí se tentokrát přiklonilo na naši stranu. Petr získává druhý bod pro naše družstvo. Na sousedních drahách poměřili své síly Jirka Baloun s Vlastimilem Zemanem st. Jirka neměl svůj den, o čemž svědčí, že ani jednou se mu nepodařilo překonat v plných 90 pk. Zato Vlastík hrál výborně a jak se říká, nedal Jirkovi ani „čuchnout“, V dorážce je situace mnohem vyrovnanější, ale Vlastík získává ve svůj prospěch všechny dráhy a Jirku nakonec poráží s přehledem o 51 kuželku.

Soupeř tak po zásluze vítězí a prokázal svoji kvalitu. I když je pravda, že kdyby se nám podařilo zahrát v optimální pohodě, mohli jsme pomýšlet na víc. Ale na KDYBY se nehraje.

Odveta se hraje 13.2.2014 v Chomutově, kde má Kovářská domácí dráhy.

 

Milan (Poštolka) Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009