Povinnost splněna

16.02.2014 16:32

V dalším kole III. KLMA zajíždělo naše družstvo na dráhy poslední Konstruktivy Praha. Sestava byla předem jasná (vzhledem ke zdravotním problémům Martina) a tak cesta vesele ubíhala, k čemuž přispěla i nemalým dílem „melounová příchuť“ od Rejpálka :-).

Jako první zasáhli z našeho družstva do bojů Petr (Saky) Sachunský a Milan (Poštolka) Vrabec. Petr měl za soupeře Pavla Wohlmutha a Milan Jakuba Hlavu. Petr se trošku potýkal na první dráze s hrou do plných, ale vzhledem k tomu, že jeho soupeř měl podobný problém, šlo se do dorážky s rozdílem jediné kuželky. Petr v ní bohužel malinko zaostává a ztrácí tím první dráhu. Na druhé dráze předvedli oba borci výbornou hru do plných ( 104 - 99), ale v dorážce je opět lepší soupeř i díky třem Petrovo újezdům. Petr tak prohrává 0 : 2 a ztrácí 17 kuželek. Petr se ukázal jako velký bojovník a po třetí vydařené dráze, kde získal nad trápícím se soupeřem 24 kuželek se dostává do vedení. Bohužel se mu na poslední dráze opět nedaří hra do plných a i když v dorážce mohutně dotahuje, nakonec dráhu prohrává o 2 kuželky a to rozhodlo, že i přes více celkově poražených kuželek zůstávají body domácím. V souběžně hraném souboji na první dráze Milan pokračuje v nevýrazných výkonech z poslední doby a první dráhu po špatné hře ztrácí o 18 kuželek. Pak se jeho hra, především v plných začala zlepšovat a druhou dráhu vyhrává o 11 kuželek. Když si pak výkonnost udržel i na třetí dráze, která naopak nevyšla jeho soupeři, dostává se Milan do vedení o 14 kuželek. Rozhodnout tak musí poslední dráha. Na té oba soupeři předvádějí výbornou hru do plných (99 – 107) a tak se zdá být rozhodnuto. Ovšem domácí hráč pokračuje ve skvělé hře i v dorážce. Zpočátku s ním Milan drží krok, ale pak dvě otevření od prostřed přináší velké drama. Soupeř má již dohráno a Milan dva hody před sebou a jedinou kuželku (levá zadní fanka). Doražení znamená vítězství. Předposlední hod a .... těsný újezd. Naštěstí to posledním hodem vyšlo a MIlan tak vítězí o jedinou kuželku a srovnává tak bodový stav.

V prostřední dvojici nastupuje Jirka (Rejpal) Baloun proti Standovi Veseckému a Olda (Oli) Kučera, který má za soupeře Miroslava Šnejdara. První Rejpalovo dráha je vyrovnanná a rozhodují až dva poslední hody, kdy Jirka dává 9 a pak 7 a tím vyhrává první dráhu o 3 kuželky. Na druhé dráze ovšem soupeř vytahuje těžký „kalibrů v podobě 159 pk a nahrává na Jirkovi 29 kuželek. Třetí dráha patří opět Jirkovi, když dokázal v plných získat 10 kuželek k dobru a ty pak udržel i v dorážce a dráhu vyhrává o 7 kuželek. Nicméně před poslední dráhou ztrácí 19 kuželek. Na poslední dráze Jirka potvrdil svoji vyrovnanost (dráhy 138-130-139-138) a naopak jeho soupeři se hra vůbec nedařila a tak to nakonec pro nás dobře dopadlo. Jirka vyhrává dráhu o 26 pk a přidává další bod na naši stranu. To Olda má problém s první dráhou a špatné hře ji ztrácí o 8 kuželek. Naštěstí jeho soupeř mu to „gentlemansky“ vrátil hned na dráze následující a Olda se ujímá vedení o 12 pk. Pak přišla v podání Oldy paráda zejména v dorážce, kdy se mu povedly hned dvě „hodovky“ za sebou a pak to vylepšil 8+1. Celkem v této dorážce porazil 68 kuželek, dráhu s přehledem vyhrává o 34 kuželek a vytvořil si tak rozhodující náskok. Ovšem to by nebyl Olda, aby vzápětí po velice podařené dráze nepředvedl úplný opak. Naštěstí jeho soupeř na tom byl podobně a tak si na poslední dráze oba dělí bod za výkon 117 pk. Důležité pro nás však je, že vedeme 3 : 1 a máme solidní náskok 59 kuželek.

Poslední dvojice z naší strany měla složení Pavel (Kazi) Říhánek proti Janu Králíkovi a Jirka (Kávren) Šlajer proti Arnoštu Nedbalovi. Pavel začal dobře první dráhu do plných. V dorážce, byť ani jednou nepustil, ztrácí díky špatným otvírkám a tak nakonec dráhu ztrácí o 4 kuželky. Na druhé dráze to bylo o poznání lepší, vyhrává ji o 14 kuželek a dostává se do vedení o 10 pk. Třetí dráha bylo jedno velké trápení do plných. Pak ale v dorážce pořádně zabral a málem byla k vidění událost, že dorážka bude mít shodnou hodnotu, jako plné. V Pavlově případě je dělilo pouhých 7 kuželek (67+60). Pavel tuto dráhu ztrácí o 9 kuželek a tak rozdíl mezi oběma soupeři je jediná kuželka. Poslední dráha patří Pavlovi, díky lepší hře do plných a tak nakonec i on získává bod. Ale napříště by to chtělo více klidu při hře a méně toho vztekání a rozčilování! V posledním souboji hrál velmi spolehlivě Jirka. První dráhu vyhrává po dobré hře o plných 28 kuželek, když jeho soupeř se nemůže dostat do tempa. Druhá dráha již byla vyrovnanější, ale i ta patří stále dobře hrajícímu Jirkovi a má již náskok 34 pk. Třetí dráhu přenechává svému soupeři, ale pouze o přijatelných 7 kuželek. Na poslední dráze má opět Jirka vše pod kontrolou a po dobré hře, kdy do poslední chvíle atakoval nejlepší Rejpálkovo výkon s přehledem vítězí a to znamená, že v tomto utkání vítězíme 7 : 1.

Pak již pražskou kuželnou zazněl náš vítězný chorál..... Sláva nám... a já jen doufám, že budeme mít v příštím domácím utkání proti SKK K. Vary možnost jej ještě více vypilovat :-) Cesta domů probíhala za veselé nálady (opět ta „melounová příchuť“) a také za napjatého sledování hokejového utkání z olympijského Soči.

M. Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009