První domácí prohra po nepříliš povedeném výkonu

27.10.2014 20:27

Stalo se, co jednou muselo přijít. Porážka sice mrzí, ale prohráli jsme se soupeřem, který byl zkrátka lepší a vyhrál zaslouženě. Spíše mě mrzí, že jsme zahráli pod svoje možnosti, což by se na domácích drahách stávat nemělo.

Do první dvojice jsme museli za stále nemocného P. Říhánka nominovat Jakuba Solfronka, který měl za soupeře Josefa Fišera ml., Martin Vít nastoupil proti Michalu Šnebergrovi. Na první dráze jak Jakub, tak Pepík předvedli velmi dobrou hru do plných. Jakub i přes 97 pk ztrácí 5 kuželek. Ani Kubovo dorážka (50) nebyla vůbec špatná, jenže Pepík dominoval a dorážka 71 pk na 15 hodů se nevidí v této soutěži příliš často, stejně jako dráha 173 pk. Na druhé dráze, opět výborná hra do plných od obou aktérů a dorážka jako na první dráze patřila hostujícímu hráči, i když už měla „obvyklejší“ hodnotu. Po dvou drahách vede Pepík o 32 kuželek. A v podobném duchu se nesl i zbytek souboje. Jakub nehrál vůbec špatně, nakonec byl naším nejlepším hráčem, ale Pepík byl výrazně lepší do dorážky a nakonec se  počítadlo zastavilo na hodnotě 605 pk, což je nejlepší výsledek na naší kuželně v této sezoně a nezbývá, než Pepíkovi po zásluze, sportovně pogratulovat. V souběžně hraném souboji mezi Martinem a Michalem to bylo hodně vyrovnané. První dráha vyzněla lépe pro hostujícího Michala, když těžil hlavně z výborné hry do plných (101). Martin stahoval v dorážce, ale nakonec mu scházely 3 kuželky. Na druhé dráze se před dorážkou bohužel pro nás Martinovi ozvalo operované koleno, což mělo pochopitelně vliv na jeho výkonu. Michal se tak dostává do vedení o 15 kuželek. Martin bojoval a na třetí dráze poprvé Michala přetlačil do plných. Dráhu získává pro sebe a z náskoku ubírá 6 kuželek. Podobně to bylo na dráze poslední, kde Martin vycítil šanci na úspěch. Byl to souboj do posledního hodu, se šťastným koncem pro Michala. Martin získává dráhu a ubírá 8 kuželek. Konečný rozdíl při shodném zisku drah je jediná kuželka. V této fázi utkání je pro nás nelichotivý stav 0 : 2 a – 48 kuželek.

Ve druhé dvojici nastoupil Láďa Filek proti Radku Kneřovi a Jirka Šlajer, který měl za soupeře Honzu Koubského. Láďa začal dobře do plných a podpořil je slušnou dorážkou, což mu přineslo zisk první dráhy o 12 kuželek. Pak Láďa ještě přitlačil na pilu a zejména dorážka 69 pk měla za následek vynikající dráhu 162 pk a navýšení náskoku na 37 kuželek. Pokud si někdo myslel, že je to začátek obratu, tak brzo tuto myšlenku byl nucen opustit. Třetí dráhu Láďa prohrává o kuželku, když jeho výkon měl do suverenity předchozí dráhy daleko. Na poslední dráze hostující Radek vycítil šanci, dráhu výrazně získává ve svůj prospěch a jen díky velkému náskoku z prvních dvou drah získává Láďa první bod a jak se bohužel pro nás i později ukázalo bod jediný pro naše družstvo. Ovšem z náskoku 37 kuželek po dvou drahách zbylo na konci pouhých 8 kuželek. Na vedlejších drahách spolu bojovali o každou kuželku Jirka s Honzou. První plné vyhrává Jirka o 10 kuželek (95 – 85). V dorážce byl lepší Honza a 63 pk mu přineslo zisk dráhy o jedinou kuželku. Na druhé dráze Jirka nedokázal využít Honzovo slabší chvilky a prohrává i druhou dráhu, když jeho hra postrádala přesnost. Tento souboj se definitivně rozhodl na třetí dráze, kterou Honza vyhrává o „parník“ 33 kuželek. Na poslední dráze se opět Jirka vrátil ke své hře, ovšem na zvrat v souboji již bylo pozdě. Nakonec prohrává o 39 kuželek. Stav tedy již velmi vážný. 1 : 3 a ztráta 79 kuželek. Pro naše zadáky tedy nelehký úkol. Ne zcela nemožný, ale k obratu bychom potřebovali kolaps poslední dvojice soupeřů a vysoké výkony od domácích. Ani jedno se nekonalo.

Petr Sachunský nastoupil proti Milanu Bekovi a Milan Vrabec změřil svoje síly proti Martinu Provazníkovi. Petr začal výborně do plných (102), ale k jeho i naší smůle si poranil záda, což ovlivnilo jeho další výkon. Dorážka s 6 chybami je v jeho případě často na 3 utkání. První dráhu tedy ztrácí o 4 kuželky. Na druhé dráze i přes svůj handicap má navrch a vítězí o 15 kuželek. Od třetí dráhy se Milan rozehrál a jeho velice dobrá hra mu přinesla zisk zbývajících drah. Petr sice bojoval, ale tentokrát to bohužel nestačilo. Svůj souboj prohrává o 3 kuželky. To souboj mezi Milanem a Martinem prakticky rozhodla první dráha. Milan začal velice špatně (116) a dráhu ztrácí o 26 kuželek. Od druhé dráhy se jeho výkon sice zlepšoval, ale k ideálu měl hodně daleko. Dráhu sice vyhrává o kuželku, ale nutno podotknout, že s velikou dávkou štěstí a za výrazného přispění Martina. Milan míjí existenc a Martinovi stačí na existenc dorazit levý pár. Ten sice netrefuje, ale k remíze mu stačí dorazit. To se mu bohužel pro něj nedaří a tak dráhu získává domácí hráč. Na třetí dráze se konečně Milan dostal ke svojí hře a po povedené dráze otáčí souboj ve svůj prospěch, když to byl Martin, který na chvíli vypadl z role. Milan má šanci alespoň korigovat konečný výsledek, když o vítězi utkání je již rozhodnuto. Stačilo mu dráhu zremizovat, nebo udržet náskok 6 kuželek. To se nakonec nepovedlo a tak Martin pro své družstvo připisuje i poslední bod.

Nezbývá, než z naší strany nepovedené utkání rychle dostat z hlavy a pokusit se získat body třeba hned v příštím kole, kdy zajíždíme na dráhy TJ VTŽ Chomutov.

M. Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009