Spořice neměly nárok

23.03.2014 20:24

V 19 kole III. KLMA nás rozlosování zavedlo opět do Chomutova, kde hrají svá domácí utkání Spořice. Papírové předpoklady nás sice řadily do role favorita, ale domácí bojují o záchranu v soutěži a také jejich výkony jsou těžko čitelné. Navíc chomutovská kuželna nepatří k nejjednodušším. Na poslední chvíli jsme udělali v sestavě jednu změnu a Rejpalovo „domácí úkol“ určil následující sestavu.

 

V první dvojici nastoupil Olda (Oli) Kučera proti Rudolfu Tesaříkovi a Milan (Poštolka) Vrabec proti Oldřichu Lukšíkovi st. Olda měl ještě v hlavě pohárový výpadek na této kuželně, ale tentokrát to bylo jinak. První dráha ještě nebyla žádná hitparáda, ale nicméně přinesla Oldovi bod. Na druhé Olda zlepšil svoji hru a  to znamenalo zisk dráhy, navíc slušný náskok 14 kuželek. Na třetí Olda opět trošku zvolnil, ale jeho soupeř zrovna neoplýval herní jistotou a jelikož hodně chyboval, Olda po zisku třetí dráhy připisuje na naši stranu první bod, navíc svůj náskok navýšil o dalších 22 kuželek. Na poslední dráze se obraz hry nezměnil a Olda si pohodlně dokráčel k jednoznačnému vítězství o 59 kuželek, navíc z toho byl solidní výkon 522 pk. V souběžně hraném souboji i Milana strašil výkon z utkání proti Chomutovu. Naštěstí tomu tentokrát bylo jinak. První plně i přes výkon 96 pk prohrává o 2 kuželky, ale naštěstí v dorážce dokázal tuto ztrátu smazat a dráhu získává o 6 kuželek. Na druhé dráze jeho soupeř ukázal, že na domácích drahách je ve svém družstvu nejlepší. Po výkonu 150 pk. nejen vyrovnává bodový stav, ale vede o 10 kuželek. Na třetí dráze se mu ale přestala dařit hra a toho Milan dokázal okamžitě využít, když si udržoval stabilní výkonnost po celou dobu souboje. Na této dráze dokázal Milan zvítězit o plných 25 kuželek a dostal se opět do vedení. Na poslední dráze se obraz hry nezměnil a Milan nakonec dokráčel k celkem pohodlnému vítězství o 24 kuželek.

V prostřední fázi utkání v našem dresu nastoupili Petr (Saky) Sachunský proti Martinu Beranovi a Pavel (Kazi) Říhánek, jenž měl za soupeře Jana Háka. Petr již trochu tradičně začal vlažněji a tak první dráhu ztrácí o 12 kuželek. Na druhé dráze zlepšil svoji hru a i přes 4  chyby předvedl slušnou dorážku a dráhu získává ve svůj prospěch a navíc se ujal vedení o 3 kuželky. Třetí dráha přinesla definitivní zlom v Petrův prospěch. Soupeř předvedl jen 118 pk a Petr svůj náskok navyšuje o dalších 16 kuželek. Poslední dráhu si Petr zkušeně pohlídal a tak vedeme již 3 : 0. Pavel potvrzuje v posledních utkáních svoji stabilní, dobrou výkonnost a nejinak tomu bylo v tomto utkání. Po dobré hře získává první dráhu o 11 kuželek. Druhá dráze je hodně vyrovnaná, hlavně díky tomu, že Pavel má problémy v dorážce, byť ji zahrál bez chyby. Nakonec ji získává o jedinou kuželku. Trochu tradicí se v tomto utkání stala třetí slabá dráha v podání domácího hráče. Nejinak tomu bylo i v tomto souboji, když Pavel zde získává 23 kuželek a tím i jistotu zisku bodu. Poslední dráha se odehrála ve stejném duchu a k našemu náskoku přibylo dalších 54 kuželek.

Před závěrečnou dvojicí je utkání prakticky rozhodnuto, jelikož v tuto chvíli již vedeme o 160 kuželek. Martin (Subaru) Vít má za soupeře Milana Polcara a Jirka (Rejpal) Baloun Zdeňka Vernera. Martin se do sestavy vrátil po delší odmlce způsobené zdravotními problémy a zpočátku to bylo na jeho výkonu znát. Ovšem domácí neměli svůj den. Martin dokázal první dvě dráhy vyhrát i po shodném výkonu 122 pk. Na třetí dráze domácí hráč hodně přidal a dráhu vyhrává o 14 kuželek. Ale i Martin se zlepšil a tak na poslední dráhu šel s výhodou 6 kuželek. Martin pokračoval ve vylepšení svého výkonu a po zásluze vyhrává o 13 kuželek a tím i celý souboj o 19 kuželek. V posledním souboji Jirka s přehledem získává první dráhu o 8 kuželek. Na druhé dráze Jirka ztrácí v plných, ale vše vynahrazuje v dorážce a nakonec si oba soupeři rozdělí bod na půl za shodný výkon. A když i třetí dráha patří Jirkovi, je jasné, že domácím zazpívá nepopulární „Kanár“. To nejlepší si Jirka schoval na závěr. Dráha 150 pk znamenala jednoznačnou výhru o 36 kuželek a celkový výkon 557 pk, což bylo nejlepším výkonem celého utkání.

Pak již zazněl chomutovskou kuželnou náš vítězný chorál „Sláva nám, sláva nám …“.

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009