V Rokycanech bez šance

16.03.2014 08:10

V dalším kole III. KLMA nás čekalo těžké utkání na drahách SKK Rokycany a bylo jasné, že jen SUPER výkon nám dával naději na případný bodový zisk. Domácí ale hned od úvodních hodů dávali jasně najevo, kdo v tomto utkání bude lepším týmem. Ale popořádku.

V první dvojici nastoupil Pavel Říhánek proti Zděňkovi Enžlovi a Olda Kučera proti Vencovi Fürstovi. Pavel na první dráze zahrál skvěle do plných (101 pk), ale dorážka nebyla zcela podle jeho představ, nicméně k zisku první dráhy to stačilo. Druhá dráha byla hodně vyrovnaná a byl to boj o každou kuželku. Pavel ji nakonec získal skvělým posledním hodem, kdy se mu podařilo dorazit figuru po nevydařeném otevření 4. Důležitou třetí dráhu Pavel vyhrává s přehledem a je již jasné, že první bod bude patřit nám. Na poslední dráze se Pavlovi přestala dařit jeho hra, čehož Zdeněk využil k jejímu zisku, ale vítězství v souboji patří Pavlovi za slušný výkon 554 pk. V souběžně hraném souboji Olda ztrácel od samého začátku, navíc se nemohl dostat do tempa. První dráhu zahrál 118 pk a na úvod ztrácel 26 kuželek. Naopak Venca předváděl skvělou hru a další dráhy v jeho podání byly 153+152+164, což nakonec znamenalo skvělých 613 pk a samozřejmě jednoznačné vítězství. Navíc to byl nejlepší výkon celého utkání. Po první sérii je stav 1 : 1, ale ztrácíme 57 kuželek.

Ve druhé dvojici nastoupili v souboji zkušeností Petr Sachunský proti Josefu Pauchovi a Milan Vrabec proti Martinu Fürstovi. Petr s Josefem se rozehrávali pomaleji a jejich první dráha rozhodně nebyla podle představ ani jednoho z nich (122 – 115). Na druhé dráze Petr díky výborné hře do plných vítězí o 2 kuželky a vypadá to na vyrovnaný souboj. Na třetí dráze se v tomto souboji lámal chleba. Domácí hráč předvedl skvělou dorážku (72 pk), a logicky to znamenalo její zisk a  také rozhodující náskok 37 kuželek. Na poslední dráze si i Petr vzpomněl, že na rokycanské kuželně se mu vždy dařilo a dráhu získává  pro sebe, ale v jeho podání to znamenalo pouze zkorigování výsledku. Milan měl proti sobě těžkého soupeře, ale dobrou hrou do plných se Martina poměrně držel. V dorážce Martin dominoval, přesto první dvě dráhy získává vždy až v závěru o 3, respektive o 5 kuželek. Na třetí dráze se Milanovi poprvé nedařilo v plných a tak ztráta při rozložení sil v dorážce narostla na 24 kuželek. Ve stejném duchu se nesla i dráha poslední, kde si Martin již jen kontroloval vedení. Nakonec bez ztráty dráhy vyhrává o 31 kuželek. Celkově již ztrácíme 120 kuželek a o osudu utkání je prakticky rozhodnuto.

V poslední dvojici ze nás nastoupili Jirka Baloun proti Petru Farovi a JIrka Šlajer proti Martinu Prokůpkovi. Jirka se na první dráze trošku hledal v plných, ale nakonec zabojoval a dráhu získává ve svůj prospěch o jedinou kuželku. Na druhé dráze si vybral trošku oddech a Petr vyrovnává a ujímá se vedení o 5 kuželek. Naštěstí to byla v Jirkovo podání příprava na skvělou druhou polovinu. Plné 104+101, dorážka 53+60 znamenají 318 pk a druhý bod pro naše družstvo. Jirka opět potvrdil, že je naším nejlepším hráčem, bohužel nemá patřičnou podporu v ostatních. Jirka Šlajer vyhrává první dráhu na Martinovi o 2 kuželky. Bohužel na dalších třech drahách nedokázal navázat na dobrou hru z dráhy první a když Martin držel vysoký standard až do konce, znamenalo to jeho jednoznačné vítězství.

Nezbývá, než rokycanským poblahopřát k výbornému výkonu 3440 pk a sportovně uznat, že v tomto utkání byli jednoznačně lepším týmem a po zásluze vítězí. My zkusíme získat nějaký ten bod v příštím kole, kdy zavítáme na těžké dráhy do Chomutova v utkání proti Spořicím.

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009