Vydřené vítězství přineslo 1. místo v tabulce

19.10.2014 13:41

Jak je uvedeno v nadpise článku, vítězství nad Jiskrou Hazlov v dalším kole 3. KLM-A se nerodilo lehce, ale lepším závěrem se nám podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející průběh utkání a díky získaným dvou bodům se probojovat na průběžné 1. místo tabulky. V tomto utkání jsme nemohli opět počítat s Pavlem Říhánkem (zranění) a tak nominace byla jasná – hrál kdo měl ruce a nohy :-).

Do první dvojice nahradil zraněného Pavla Jirka Šlajer, který měl za soupeře Matěje Nováka a Martin Vít, který se utkal s Petrem Hakenem. Jirka nezačal vůbec špatně ovšem ani výkon 143 pk na zisk dráhy nestačilo, jelikož Matěj zejména díky výborné dorážce (60) poráží ještě o 11 kuželek více. Na druhé dráze vyhrává Jirka plné o kuželku a tak o zisku dráhy rozhoduje opět dorážka. V té se tentokrát lépe vedlo našemu hráči a z náskoku ubírá 10 kuželek. Souboj je tak téměř vyrovnán. Na třetí dráze hostující hráč opět odskakuje na rozdíl 8 kuželek, když Jirku stále zlobí hra do dorážky. Nicméně pořád nepatrný rozdíl v kuželkách dával stále šanci na zisk bodu. To ovšem hostující hráč rázně odmítl, poráží 147 kuželek a když se k tomu přidala nejslabší dráha v Jirkově podání, hosté se ujímají vedení o 38 kuželek. Na sousedních drahách předváděl skvělou hru hostující Petr Haken a po drahách 159+157 toči polovinu 316 pk. Martin i přes slušnou hru ztrácí 39 kuželek. Výsledek vypadal dost jednoznačně, ale hraje se až do konce a Martinovi stejně jako v předešlém kole v K. Varech vyšla druhá polovina. Na třetí dráze do plných scházela jediná kuželka na hranici 100 a již tady získal 19 kuželek. Dorážku měli oba soupeři shodnou (53) a tak Martin snižuje náskok na 20 kuželek. Soupeři stačilo v poklidu dohrát souboj a hlídat si svůj náskok. Zřejmě ale zapracovaly nervy a Martin vycítil šanci a zakousl se jako pitbul a už nepustil. V plných získal další 3 kuželky, ale v dorážce se svému soupeři neustále přibližoval. Situace se vyvinula tak, že Martin dorazil existenc a poslední hod měl do plných. 6 a méně = prohra, 7 = remíza, 8 a více vítězství. Všichni jistě znají to pravidlo, poslední hod .- co nejvíc a 3! To tentokrát ale neplatilo, Martin vytáhl z rukávu hodovku a naše postarší kuželna se otřásla v základech po výbuchu nadšení. Martin předvedl senzační obrat, výbornou dorážku 210 pk a jako jediný z celého utkání zahrál bez chyby. Stav utkání je tedy 1 : 1 a ztrácíme 36 kuželek.

V prostřední dvojici nastupuje Jakub Solfronk proti Michaelu Wittwarovi a Láďa Filek, který má za soupeře Vladimíra Veselého. Jakub začal velice dobře do plných (97), ale Michael dosáhl stejného výkonu a tak o zisku první dráhy rozhodovala dorážka. Ta se Kubovi nedařila a tak první dráhu ztrácí o 11 kuželek. Na druhé dráze se téměř opakoval scénář z té první. Plné má Kuba dobré, ale dorážka podprůměrná. Navíc jeho soupeř zahrál výborně obě disciplíny a tak je výsledkem jeho zisk dráhy o plných 24 kuželek. Pak ale Jakub svoji hru zklidnil a odměnou mu byl výborný výsledek 155 pk., dráhu získává ve svůj prospěch a z náskoku soupeře ubírá 14 kuželek. Marně jsme doufali, že by se Kubovi povedlo něco podobného co Martinovi. I Michael si to dobře uvědomoval a Jakuba si zkušeně pohlídal, vyhrává poslední dráhu a v souboji celkově vítězí o 25 kuželek. Láďa nás tak trochu tradičně začal děsit svými prostředky. Plné 82 a slabá dorážka 34 oproti výborně zvládnuté dráze Vládi Veselého znamenaly ztrátu 18 kuželek. Pak ale Láďa věren své tradici 9 nebo prostředek naštěstí začal „sypat“ více těch hodovek a odměnou mu byly plné 105 pk a naopak jeho soupeř zahrál jen 78 a Láďa tak již byl ve vedení. V dorážce se karta obrátila a hostující hráč začal mohutně dotahovat. Naštěstí Láďovi zbyl náskok 7 kuželek. Třetí dráha souboj definitivně rozhodla. Zatímco Láďa zůstal u zlepšené hry a za mohutného a bouřlivého povzbuzování publika si kráčel pro zisk třetí dráhy, jeho soupeři se vůbec nedařilo a po dráze 116 pk pouští Láďu do vedení o 12 kuželek. Poslední dráha byl v Láďovo podání vůbec nejlepší. Plné opět přes sto (104) znamenaly před dorážkou vedení již o 30 kuželek. V dorážce sice 2 kuželky ztrácí, ale získává pro nás druhý bod a stav utkání je tedy vyrovnaný 2 : 2 a hosté mají k dobru 33 kuželek.

Pokusit se tento náskok vymazat připadl jako úkol našim zadákům Petru Sachunskému a Milanu Vrabcovi. Petr měl za soupeře Stanislava Nováka a Milan Otu Maršáta. Petr má v posledních dnech formu jako hrom a všichni jsme věřili, že ji potvrdí i v tomto utkání. A Petr nás nezklamal. Plné na první dráze Petr i přes dobrou hru ztrácí o 4 kuželky, aby vše zvrátil ve svůj prospěch v dorážce a dráhu vyhrává o 4 kuželky. Na druhé dráze Petr opět zahrál výborně do plných, ostatně jako v celém utkání (95+96+95+96) a opět má navrch i v dorážce  a tak dráhu vyhrává o 13 kuželek. Na třetí dráze zabojoval Standa, v plných Petra přehrává o 4 kuželky, v dorážce o 2  a nepatrně tak koriguje poměr vyhraných drah. Nicméně Petr má stále k dobru 11 kuželek. Pokud Standa měl myšlenky na obrat, plné na poslední dráze daly jasnou odpověď (96 – 74). V dorážce sice přehrává Petra o 10 kuželek, ale to nic nemění na skutečnosti, že Petr vítězí o 23 kuželek. Milan se rozehrával pomaleji do plných, kdy měl stále problémy trefit správně pravou ulici. Naštěstí se v závěru plných srovnal a nad Otou získává 3 kuželky. Když v dorážce přidává 10 kuželek navrch, začíná to vypadat nadějně. Na druhé dráze sice plné prohrává o 3 kuželky, ale opět lepší dorážkou získává dráhu pro sebe o 5 kuželek a v tomto momentě se v celkovém součtu na poražené kuželky poprvé v celém utkání dostáváme do vedení (+2). Tento souboj definitivně rozhodla třetí dráha. Ota věděl, že musí dráhu bezpodmínečně získat, ale asi přemíra snahy měla za následek nejslabší dráhu v jeho podání, naopak Milan zahrál svoji nejlepší dráhu a nejen že jejím ziskem zajistil pro domácí družstvo bod, ale svůj náskok navýšil o plných 29 kuželek a celkově tak vede o 47 kuželek. Na poslední dráze chtěl Ota odčinit svůj výpadek, to se mu také po výkonu 153 pk podařilo, dráhu získává pro sebe a z náskoku Milana ubral 22 kuželek, ale to na našem celkovém vítězství již nemohlo nic změnit. Celkově se Petrovi s Milanem podařilo své soupeře přehrát o 48 kuželek a tak nakonec u utkání vítězíme v poměru 6 : 2 a o 15 kuželek.

Ale že to byla DŘINA! Velký dík patří publiku za vynikající povzbuzování a atmosféru, která nás nakopla k obratu v tomto utkání. Pak už se nad kuželnou vznášel vítězný chorál „Sláva nám.....“ který jsme si tentokrát vychutnali s radostí, jelikož toto vítězství nás opět posunulo do čela průběžné tabulky. V příštím kole nás čeká na domácích drahách nevyzpytatelné družstvo CB Dobřany a my doufáme, že v tomto souboji budeme úspěšní. Přijďte nás opět povzbudit. Děkujeme předem.

M. Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009