Výhra podtržená skvělým výkonem

23.02.2014 21:16

Jestliže se nám v minulém domácím utkání nedařilo vůbec nic (s vyjímkou Jirky Balouna), v tomto utkání zahrálo celé družstvo výborně a tak se zrodil co do celkového součtu poražených kuželek náš nejlepší výkon v sezóně.

Utkání zahajoval z naší strany jako již tradičně Pavel Říhánek, který měl za soupeře Libora Kupku a Olda Kučera, který změřil svoje síly s Pavlem Boháčem. Pavel od samého začátku nasadil k výbornému výkonu. Na první dráze v plných s ním ještě dokázal Libor držet krok, ale pak už to byla spanilá jízda v Pavlově podání. Otázka tohoto souboje pouze byla o kolik. Pavel díky výborné hře jak do plných, tak i v dorážce podtržené jak jediným v celém utkání bezchybnou hrou nakonec „nadělil“ Liborovi 96 kuželek a lepší začátek jsme si nemohli přát. Na vedlejších drahách byl souboj vyrovnaný. Pavel Boháč se uvedl parádní drahou 164 pk, když do plných předvedl skvělých 111 pk. Oldovi ani výkon 151 pk nestačil na zisk dráhy a ztrácí 13 kuželek. Druhá dráha se hraje v Oldovo režii, když si vybudovaný náskok v plných pohlídal i v dorážce a ztrátu dokázal snížit na 1 kuželku, což dávalo příslib zajímavého souboje. Na třetí dráze dosahují oba soupeři shodného výkonu do plných, ale v dorážce je jednoznačně lepší Olda a tak se ujímá vedení o 10 kuželek. I na poslední dráze Olda podal velmi dobrý výkon, dráhu získává ve svůj prospěch a tím i druhý bod pro naše družstvo. Oba naši hráči dokázali nahrát společně velice slibných 111 kuželek.

V prostřední dvojici nastoupil Petr Sachunský, který měl za soupeře Jana Vanka a Jirka Šlajer, proti Václavu Kryslovi. Petr předváděl skvělou hru do plných (393 pk, což byly nejlepší plné celého utkání), ale bohužel je nedokázal podpořit odpovídající dorážkou, kdy mu dělalo nezvykle problém dorážet figury i jednotlivé kuželky. Této jeho herní indispozice dokázal Honza Vank náležitě využít a jelikož téměř nechyboval, vedl po třech drahách 2 : 1 a měl k dobru 23 kuželek. Na poslední dráze Petr zabojoval, ale i přes její zisk to na vítězství nestačilo. Chybělo 8 kuželek. Hosté tak získávají první bod. Hodně vyrovnaný souboj sváděl i Jirka Šlajer.  První dráhu pro sebe získává až v posledních hodech, když svého soupeře přehrál lepší dorážkou. Na druhé dráze Jirka zopakoval na kuželku stejný výkon a opět mu to přineslo zisk dráhy a jako druhý z našeho družstva vstupoval do druhé poloviny souboje s nadějí na 600. (Olda 298, Jirka 298 pk). Třetí dráhu Jirka prohrává o 8 kuželek, ale pořád je na tom lépe a stačí udržet náskok 11 kuželek. To se mu nakonec bohužel nepovedlo a hostující hráč dokonal obrat v souboji a nakonec vyrovnává stav utkání na 2 : 2, když Jirku poráží o 12 kuželek. Naši zadáci tak mají k dobru 91 kuželek, ale k vítězství potřebují uhrát alespoň jeden bod a udržet náskok v poražených kuželkách.¨

Jako poslední z našeho družstva zasáhli do boje Milan Vrabec proti Josefu Ženíškovi a Jirka Baloun proti Petru Čolákovi. Milan se v poslední době nepotkal s oslnivou formou a tak trochu měl obavy, jak si povede v tomto utkání. Naštěstí se mu hra dařila a i on se zařadil ke dvojici, která měla po polovině souboje šanci na 600. V polovině souboje měl v součtu 299 pk, když dokázal obě dráhy vyhrát a vytvořit si náskok 39 kuželek. Druhá polovina souboje byla v jeho podání o dost slabší, ale soupeře si pohlídal. Dovolil mu zisk jedné dráhy, ale to bylo vše. Poslední dráhu vyhrává a získává tak bod pro domácí a k náskoku přidává dalších 29 kuželek. Jirka Baloun je jistota v našem družstvu a potvrdil to i v tomto utkání. Na první dráze se pomaleji rozehříval a Petr po výborné hře získává náskok 18 kuželek. Z jeho strany to však bylo vše, co mu Jirka dovolil. Hned další dráhou se Jirka dostává do vedení a na třetí přišlo parádní Jirkovo představení. Plné 107, dorážka 72 pk. V součtu tří drah to dalo skvělých 457 pk a šanci, že v tomto utkání 600 přece jen padne. Soupeř v tuto chvíli zaostával o plných 59 kuželek a o souboji a o celém utkání bylo dávno rozhodnuto. Jirka nás nezklamal. Poslední dráha měla v jeho podání hodnotu 148 pk, což v konečném součtu znamenalo 605 pk. Jirkovo poslední výkony na domácích drahách zasluhují obdiv a přejme mu, aby mu to vydrželo co nejdéle. Pro přehled – 627, 593,  605. Pochvalu ale zaslouží za předvedený výkon celé družstvo, včetně zraněného Martina Víta, který i přesto, že momentálně nemůže hrát je velice platným členem družstva.

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009