Výhra s notnou dávkou štěstí!

28.09.2013 19:30

Ve třetím kole 3. KLMA přivítalo naše A družstvo na svých drahách hráče TJ VTŽ Chomutov. Utkání slibovalo zajímavý souboj, jelikož se utkala první dvě družstva průběžné tabulky. Předpoklady se naplnily a utkání bylo zajímavé až do posledního hodu.

Na úvod nastoupil Pavel Říhánek (548) proti Stanislavu Šmídovi (538). Pavel prohrává první dráhu díky slabší hře do plných, ale hru vyrovnává na druhé dráze, kde těží z lepší dorážky a dostává se do vedení o 7 kuželek. Pavla dnes dorážka podržela (195) a hlavně díky ní získává pro naše družstvo první bod. Na vedlejších drahách se utkal Martin Vít (557) proti Karlu Valešovi (549). Martin se tak již trochu tradičně rozjíždí do utkání pomaleji a tak na úvod prohrává první dráhu o 9 kuželek. Na druhé dráze zahrává vynikajících 151, ale Karel je pořád v kontaktu (145). I třetí dráha se vyvíjela pro Martina velice dobře, soupeře si držel pod kontrolou, ale tři chyby v posledních třech hodech doslova darovaly půl bodu soupeři. Poslední dráhu Martin vyhrává a připisuje druhý bod. K dobru máme 18 kuželek.

V prostřední dvojici nastupuje Milan Vicher, který je po dvou drahách střídán Karlem Bokem (456  - 224+232). Jejich společným soupeřem byl Robert Suchomel (510). Milan začal dobře do plných (93), ale dorážka 26 dávala tušit, že nebude mít svůj den. To potvrdila i druhá dráha a tak je pro druhé dvě dráhy střídán Karlem Bokem. Naštěstí ani Robert neměl zrovna svůj den a tak je ztráta přijatelných 15 kuželek. Karel měl těžkou pozici a když ani jemu se hra příliš nevedla, je z toho porážka o 54 kuželek. Olda Kučera (546) měl za soupeře Filipa Prokeše (525). Olda s přehledem vyhrává první dráhu o 23 kuželek, když se soupeři vůbec nepovedla dorážka. Na druhé dráze Olda ztrácí 8 kuželek, ale pořád drží náskok. Třetí dráha patří opět Oldovi a je téměř kopií té první, jelikož soupeř opět hodně chybuje. Na poslední dráze má navrch hostující hráč, ale Olda si své vítězství pohlídal. Průběžný stav je tak 3:1 pro nás, ale ztrácíme 15 kuželek.

Jako zadáci dnes nastoupili Milan Vrabec (536) proti Vratislavu Vlčkovi (521) a Jirka Baloun (566) proti Standovi Radovi (561). Milan s přehledem vyhrává první dráhu o 33 kuželek, když jeho soupeř hledal herní pohodu. Na zbývajících drahách Milan vždy tahal za kratší konec, když jeho hra postrádala pohodu dráhy první. Naopak jeho soupeř se zvedl i když porazil méně kuželek, na pomocné body vítězí a připisuje svému družstvu bod naděje. Vyrovnaný souboj předváděli Jirka se Standou. První dráha vynikající od obou a dělba bodů za výkon 153. Druhou dráhu Jirka vyhrává o 12 kuželek. Na třetí i přes velmi dobrý výkon 147 prohrává o 8 kuželek.  Poslední dráha tak bude klíčová pro celé utkání. Oba soupeři dosahují shodné plné (95). V dorážce se dostává do vedení hostující hráč. Celkový počet poražených kuželek se přelévá chvíli na stranu domácích, chvíli na stranu hostí. Zbývají poslední hody, když na vedlejších drahách je již dohráno. Jirka předposledním hodem doráží a poslední hod jde do plných. Jeho soupeř takové štěstí neměl a posledním hodem doráží figuru. Ke konečnému vítězství potřebuje Jirka hodit 5 kuželek. Ale vysype z rukávu hodovku, která znamená nejen naše vítězství na poražené kuželky, ale zároveň podruhé remizuje dráhu a díky více poraženým kuželkám přehrává i svého soupeře.

Poděkování patří nejen celému družstvu, ale i skvělému povzbuzování od hráčů ostatních družstev našeho oddílu, které nás nakonec dotlačilo k zisku bodů. DÍKY moc.

M. Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009