Z Karlových Varů bez bodu

12.10.2014 14:28

V dalším kole III. KLMA nás los zavedl na námi méně oblíbené saduritové dráhy SKK K. Vary. Museli jsme provést i drobné změny v sestavě, jelikož dva hráči byli omluvení z rodinných důvodů a tak si s námi svoji ligovou premiéru odbyl Josef Šnajdr. Cesta vesele ubíhala a tak jsme přijeli do Varů včas, aby ti starší měli čas na „aklimatizaci“. Každý ji řešil po svém, někteří rozhýbávali ztuhlé tělo, ale takový Subaru klidně do sebe „hrnul“ polévku ještě dvě minuty před nástupem a před svým startem :-).

Utkání z naší strany zahajoval Martin Vít proti Martinu Trakalovi a Láďa Filek, který měl za soupeře Petra Čoláka. V souboji dvou Martinů měl od počátku navrch ten domácí. Na první dráze hrál lépe do plných i dorážky a získává ji pro sebe o 18 kuželek. Druhá dráha se vůbec nepovedla našemu Martinovi a po výkonu 108 pk již na svého soupeře ztrácí 51 kuželek. Pak Martin přestal řešit „padavost“ kuželny a začal předvádět hru, kterou jsme zvyklí od něj vídat. Na třetí dráze po výkonu 148 pk stahuje z náskoku domácího hráče 8 kuželek a na poslední dráze předvedl parádu v podobě 158 pk. Z hodně výrazného náskoku domácího hráče dokázal ubrat slušných 31 kuželek a druhá polovina v jeho podání měla hodnotu 306 pk. Nakonec prohrává o 20 kuželek a nezbývá než litovat nepovedené druhé dráhy. V souběžně hraném souboji Láďa Filek získává první dráhu ve svůj prospěch díky lepší dorážce a vede tak o 6 kuželek. Na druhé dráze domácí hráč zavelel k zásadnímu obratu. Plné 103 podpořené výbornou dorážkou 59 dávají v součtu dráhu 162 pk a vedení o 21 kuželek. Láďa se nevzdává a když hra domácího hráče se vrátila opět do průměrných hodnot, vyhrává Láďa třetí dráhu po výkonu 136 kuželek a dostává se tak do výhody, jelikož mu stačí poslední dráhu zremizovat a bod by byl jeho. Bohužel se tak nestalo a ke vší smůle Láďa předvedl svoji nejslabší dráhu z celého souboje a tak body zůstávají na straně domácího hráče. Domácí tak vedou 2 : 0 a o 42 kuželek.

V prostření dvojici nastoupil Josef Šnajdr proti Honzovi Vankovi a Kuba Solfronk, který měl za soupeře Jana Sázela. Josef se s úkolem popasoval statečně. První dráhu ztrácí o 8 kuželek, když se trošku hledal do plných. A plné ho trápily i nadále (ale to nás všechny) a díky nim ztrácí i druhou dráhu o 11 kuželek. Na třetí dráze se Josef zlepšil, zpřesnil svoji hru a dosáhl velice slušných 137 pk. K jeho a naší smůle tato dráha vyšla ještě lépe domácímu Honzovi, který se zbavil zdravotních problémů a dokazoval, že je stále vynikajícím hráčem. Dráha 159 pk je toho pádným důkazem. Na poslední dráze se Josef zlepšil ve hře do plných (95) a když přidal výbornou dorážku (54) vypadalo to alespoň na korigování stavu. Jenže domácí hráč byl v „laufu“, dorážka 62 pk. znamenala dělbu bodu z poslední dráhy a jeho vítězství o 41 kuželek. Nutno podotknout, že domácí hráč byl nejlepším hráčem celého utkání a Josef to měl velice těžké a rozhodně nás nezklamal. Právě naopak. Josef, ještě jednou díky za pomoc i za předvedený výkon. Jakub měl být v tomto utkání tak trošku náš trumf, jednak prokazuje dobrou formu a jednak na saduritových drahách vyrostl a donedávna na nich hrál. Ovšem ne každý den je vše zalité sluncem. Jakub se od prvních hodů nemohl dostat do pohody. První dráhu po zlepšeném výkonu v dorážce nakonec půlí. Na druhé se zlepšil v plných, ale dorážka nebyla z nejpovedenějších. Ovšem jeho soupeř na tom byl v dorážce ještě hůře (26) a tak Jakub dráhu získává ve svůj prospěch. Třetí dráha byla Kubovo nejpovedenější (134) a škoda, že takový výkon nepředvedl na drahách ostatních. Nicméně i tato dráha patří Kubovi a z toho je patrné, že získáme první bod. Na poslední dráze Jakub nedokázal navázat na zlepšení z předchozí dráhy, prohrává o 4 kuželky, ale svého soupeře přehrává celkově  o 11 kuželek a pro naše zadáky zůstává hodně těžký úkol – otočit ztrátu 72 kuželek.

V roli zadáků nastoupili v našem družstvu tradičně Milan Vrabec proti Josefu Ženíškovi a Petr Sachunský, který měl za soupeře Václava Krysla. Milan dostává naloženo od svého soupeře hned v prvních plných (95 – 84), ale v dorážce se dotahuje a nakonec dráhu prohrává o 3 kuželky, když hlavně dvě chyby po sobě na levý pár hodně zamrzely. Druhá dráha měla podobný scénář, jen tentokrát to vyšlo a Milan vyhrává o 4 kuželky. Na třetí dráze mu vychází perfektně plné (104) a když se k tomu přidala i dobrá dorážka, dosahuje výkonu 157 pk a soupeři odskakuje na 19 kuželek. Milanovi stačí jen hlídat svůj náskok, popřípadě jej ještě navýšit. Ovšem opět ten tolikrát viděný scénář, domácí hráč je lepší do plných a i když je Milan opět lepší v dorážce, dráhu prohrává o jedinou kuželku a v součtu získává pro naše družstvo druhý bod a z náskoku ubírá 18 kuželek. Petr na vedlejších drahách svádí boj se svým soupeřem a první dráhu vyhrává poměrně hladce o 18 kuželek po výkonu 139 pk. Na druhé dráze dosahují oba soupeři shodného výkonu do plných i do dorážky a tak dráha končí půlením bodu. Třetí dráha je v Petrově podání nejslabší a naopak jeho soupeři se vydařila nejlépe. Rozdíl se zastavil 26 kuželkách (154 – 128). Na poslední dráze to po plných ( 103 – 86) vypadalo, že soupeř si v poklidu dokráčí pro vítězství. Petr se ale lehce nevzdává, bojoval až do konce a to se vyplatilo. Po vynikající dorážce 63 pk. vyhrává dráhu o kuželku a tím získává i celkové vítězství na dráhy v poměru 1,5 : 2,5 přestože na celkově poražené kuželky prohrává. Podařilo se nám tak tím zkorigovat celkový výsledek utkání, ovšem na poražené kuželky s přehledem vítězí domácí.

Zajímavostí tohoto utkání jsou celkové součty. Domácí byli výrazně lepší v plných (2209 – 2107), v dorážce zase naše družstvo (1078 – 1119) a máme i méně chyb (27 – 19). Ukázala se tak skutečnost, že znalost domácích drah dělá v konečném výsledku hodně. Nezbývá než věřit, že v dalším kole, kdy budeme na domácí kuželně hostit hráče TJ Jiskra Hazlov bude toto pravidlo platit rovněž a podaří se nám uspět. Přijďte nás podpořit.

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009