Z Karlových Varů podruhé s prázdnou

12.01.2014 18:57

První jarní ligové kolo zavedlo A družstvo na ne příliš oblíbené dráhy SKK Karlovy Vary, kde hraje svá domácí utkání také karlovarský Slovan. Domácí nám měli co oplácet, jelikož na podzim u nás prohráli velice těsným rozdílem. Pod dojmem, že karlovarské dráhy nám příliš „nesedí“ , ale s odhodláním se o body poprat, jsme dorazili do Karlových Varů. Sestava byla předem daná a tak jsme spoléhali na potřebné štěstí.

V úvodní dvojici nastoupili Olda Kučera proti Františkovi Průšovi a Pavel Říhánek, který dostal za soupeře nejlepšího hráče soutěže Tomáše Pavlíka. Olda začal sice lépe do plných, ale 4 chyby hned na první dráze jej stály její zisk. Pak jeho hra zejména do plných získávala na kvalitě a díky tomu vyhrává zbývající dráhy, když jeho soupeř stále tahal za kratší konec. Nakonec z toho byla výhra o 20 kuželek. Na sousedních drahách dával jasně najevo svoji převahu Tomáš Pavlík a ač Pavel dělal co mohl, na svého soupeře tentokrát nestačil. Dokázal se mu přiblížit pouze na druhé dráze, ale i zde byl o jedinou kuželku lepší domácí hráč, který dosáhl celkového výkonu 595 pk, což byl nejlepší výkon celého utkání. Po první třetině utkání byl stav vyrovnaný 1 : 1, ale ztrácíme 44 kuželek.

Ve druhé dvojici nastoupil Martin Vít proti Tomáši Beckovi a Petr Sachunský proti Jiřímu Hojsákovi. Martin potvrdil, že zdejší dráhy nepatří k jeho nejoblíbenějším. Až na jednu vyjímku se mu nedařila hra do plných a v dorážce to bylo také tím namazaným dolů! Petr si v souboji se svým soupeřem vedl o poznání lépe. První dráhu ztrácí až v samotném závěru o jedinou kuželku. Druhá dráha po velmi dobré hře obou soupeřů nemá vítěze a tak se jde do druhé poloviny s otevřenou koncovkou. Bohužel na třetí dráze se Petrovi přestala dařit jeho hra a výsledkem je ztráta 20 kuželek. Na poslední dráze si již domácí hráč svůj náskok pohlídal a tak před závěrečnou třetinou utkání prohráváme již 3 : 1 a o 124 kuželek.

Do posledních soubojů vysíláme Jirku Balouna, kterému se chystal znepříjemňovat život Václav Hlaváč a Jirka Šlajer měl za svého soupeře Pavla Stašu. Bylo vcelku jasné, že domácí by mohli o body přijít jen totálním selháním. Souboj Jirky Balouna s Vencou Hlaváčem byl jak na houpačce. První dráhu získal Jirka, když hrál výborně do plných. Druhá dráha opět přinesla od Jirky výbornou hru do plných, ale v dorážce jej jeho soupeř přehrál a vyrovnává stav na 1:1. Na třetí dráze se Jirkovi podařilo v dorážce se dopracovat k „oblíbené“ figuře „čest práci“ a když do ní zaznamenal 4 chyby, nebylo překvapením, že se domácí hráč ujímá vedení. Na poslední dráze ovšem domácí hráč nepochopitelně polevil, čehož Jirka využívá ke smazání své ztráty a nakonec tenhle souboj končí dělbou bodu. Jirkovi Šlajerovi se vůbec nepovedla první polovina souboje, kde jeho soupeř získal značný náskok 44 kuželek. A i přes výrazné Jirkovo zlepšení ve druhé polovině to ani tady na zisk bodu nestačilo.

Nakonec nás domácí jednoznačně přehráli a zaslouženě v tomto utkání vyhrávají. Tato prohra nás ve vyrovnané tabulce stála průběžné vedení. Nicméně v dalším kole se utkáme na domácích drahách s kuželkáři z Blatné a všichni doufáme v lepší výsledek i předvedenou hru. Závěrem bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří neváhali absolvovat dlouho cestu a přijeli nás podpořit. Jen škoda, že jsme jim nedali moc důvodů k radosti. Takže Martine, Lukáši a sopl. .... DÍKY!

Milan (Poštolka) Vrabec

 

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009