Pohárové áčko postupuje dál

10.02.2009 22:00

K odvetě poháru ČKA s Jiskrou Hazlov B, přijelo zcela jiné družstvo, než se kterým jsme se utkali v Hazlově (vyhráli jsme 5:1). Hosté chtěli zvrátit pro ně nepříznivý stav a tak nasadili těžký kalibr v podobě družstva složeného výhradně z hráčů, kteří hrají II. ligu.

Utkání zahájil Pavel Říhánek, který měl za soupeře Jindru Saidla. První dráhu prohrává Pavel smolně o kuželku. Na druhé dráze Pavel díky lepší dorážce vyrovnává a dostává se do vedení na poražené kuželky (+17). Na třetí dráze Pavel dává svému soupeři „nášup“ 39 kuželek a je jasné, že první bod je na naší straně. To se také stává skutečností po Pavlově výkonu 544 (+41). Milan Vrabec měl za soupeře Jana Miškovského. První dvě dráhy vyhrává poměrně snadno hostující hráč a zejména jeho druhá dráha 160 mu pomohla k náskoku 26 kuželek. Třetí dráhu vyhrává Milan o 2 kuželky a dařilo se mu i na dráze čtvrté, kde zahrál 152 a na soupeře mu schází při nerozhodných drahách 13 kuželek (561 -13). Za tohoto stavu stačí domácím pro postup do dalšího kola uhrát již jen dvě dráhy. Láďa Filek se utkal s Lubošem Charvátem. Na prvních dvou drahách se mu hra příliš nedaří a prohrává o 28. Třetí dráha znamená zlepšení hlavně do plných (98) a rázem je z toho zisk dráhy a ztráta již jen 16 kuželek. Na poslední dráze Láďa zahrál skvělých 101 do plných, ale škoda dorážky. Soupeře měl na lopatě, ale nakonec prohrává dráhu o 4 kuželky a celkově při výkonu 537 o 20 kuželek.

Spanilou jízdu předvedl Martin Pejčoch, který zcela znechutil hru Jirkovi Bělochovi. Na první dráze vystřihl Martin parádních 158 a získává náskok 25 kuželek. Tím mámě splněno a postup do dalšího kola je jistotou. Martin ale nepolevuje a další výborná dráha 146 při soupeřově 120 znamená v polovině vedení o 51 a součet 304 por. kuželek. Třetí dráha opět patří Martinovi za výkon 156 a 600 je na spadnutí. Je potřeba vyzdvihnout Martinovu dorážku (62, 63, 62). Na poslední dráze soupeř zabral (154) a dráhu vyhrává, ale Martin již jen kontroluje situaci a vážně atakuje 600. Po doražení existence mu stači 6 kuželek a je to tam. Ale jak to tak bývá, Martin trefuje fanky a je to „jen“ 596! Celé družstvo je potřeba pochválit za bojovnost a vítězství nad takovým soupeřem jistě potěší. Naším příštím soupeřem bude prvoligové družstvo (stejně jako vloni) Jiskry Kovářské.

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009