V poháru ČKA jdeme dál

17.01.2014 22:36

V odvetě 3. předkola Poháru ČKA jsme na domácích drahách přivítali kuželkáře TJ Lomnice B. Vítězství v prvním zápase  v poměru 5:1 nám dávalo důvod k optimismu a přiznejme si, že ztratit postup by jsme mohli leda vlastní nedbalostí a nemohoucností.

V první dvojici nastoupil Martin Vít proti Jiřímu Flejšarovi, který byl v utkání v Lomnici nejlepším hráčem domácích. Martinovi, který se dlouhodobě potýká se zdravotním handicapem se jeho hra příliš nedařila a tak než se stačil pořádně rozkoukat, prohrával 3:0 na dráhy. Na poslední dráze využil zaváhání doposud dobře hrajícího soupeře a tak alespoň nepatrně koriguje výsledek souboje. Na sousedních drahách bojoval Milan Vrabec proti Petru Jandovi. I když Milan neoplýval kdoví jakou herní pohodou, svého soupeře poráží celkem přesvědčivě 4:0 na dráhy. Po první dvojici je stav vyrovnaný a k dobru máme 46 kuželek, ale hlavně máme na svém kontě již 5 vyhraných drah.

Ve druhé polovině utkání nastoupil na naší straně Petr Sachunský proti Lubomíru Hromadovi.

Petr rozhodně umí na domácích drahách lepší výkony, než předvedl v tomto utkání, ale měl štěstí na svého soupeře, který nenašel recept na zdejší dráhy a tak si Petr i když značně nespokojen se svojí hrou dokráčel k pohodlnému vítězství v poměru 4:0 a o 59 pk. V té době jsme již byli postupujícím družstvem. Poslední, kdo zasáhl z našeho družstva do tohoto utkání byl Jirka Baloun, jistota našich řad. Jeho soupeřem byl Josef Zvěřina. Jirka začal skvěle a první polovinu „točil“ skvělých 302 pk., což mu vyneslo náskok 39 kuželek. Dalších 12 kuželek přidal na třetí dráze a pak si dovolil „luxus“ v podobě přenechání poslední dráhy svém soupeři, který byl zároveň nejlepším hráčem hostujícího družstva.

Tímto vítězstvím postupujeme do nadstavbové části soutěže a budeme s napětím čekat na svého příštího soupeře.

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009