Zbytečně odevzdané body

30.03.2014 19:26

Další utkání III. KLMA se mi hodnotí velice těžko. Čekal jsem v tomto utkání bodový zisk a tím i útok na medailové pozice. Bohužel skutečnost byla jiná a já se nechci pouštět do žádných polemik, proč tomu tak bylo nebo nebylo. To si musí každý se svým svědomím srovnat sám.

V první dvojici nastoupili Pavel Říhánek Proti Petru Hakenovi a Olda Kučera proti Matěji Novákovi.

Pavel začal dobře a po dobré hře do plných vyhrává první dráhu o 9 kuželek. Pak si Pavel vybral pořádnou porci smůly, když další dvě dráhy ztrácí vždy o kuželku. Naštěstí se ukázal jako veliký bojovník a ziskem poslední dráhy o 5 kuželek připisuje na naši stranu první bod. Olda ztrácí první dráhu o 11 kuželek, když rozdíl mezi oběma soupeři byl hlavně ve hře do plných. Druhou dráhu Olda vyhrává, když zejména dorážka byla v jeho podání  lepší než na první dráze. Na zbývajících dvou drahách se oba soupeři předháněli ve špatné hře. Dráhy si podělili a tak o zisku bodu rozhodoval vyšší počet poražených kuželek, který byl o 4 lepší na staně hostujícího hráče. Nutno podotknout, že Olda se o vítězství připravil svým přetrvávajícím problémem, kterým jsou přešlapy. Tentokrát ho stály 10 kuželek a je jasné, že tím i vítězství.

Další dvojici tvořili Milan Vrabec proti Valdimíru Veselému a Jiří Šlajer proti Michaelu Wittwarovi. Milan měl velice špatný vstup do utkání a první dráha 116 pk byla daleko od jeho představ. Také na ní zaznamenal ztrátu 23 kuželek. Od druhé dráhy se jeho hra zlepšila a poměrně vyrovnanými třemi drahami již soupeři nepovolil zisk žádné a nakonec jej poráží o 4 kuželky a získává tak pro naše družstvo další bod. Na sousedních drahách hostující hráč předvedl skvělý výkon hned z úvodu a po výkonu 161 pk získal na Jirkovi 33 kuželek. Přestože Michael pak trošku polevil, Jirka se nedokázal vymanit ze své nepřesné hry a výsledkem byl rozdíl 63 kuželek v jeho neprospěch. V tomto okamžiku byla situace pro nás velmi nepříznivá. Bodový stav byl sice vyrovnaný, ale ztráceli jsme hrozivých 75 kuželek.

V poslední dvojici nastoupil Petr Sachunský proti Stanislavovi Novákovi a Jirka Baloun proti Otovi Maršátovi. Petr začal skvěle do plných a získává první dráhu o 6 kuželek. Pak se Petra držela smůla, byť hrál výborně. Další dráhy byly 145-148, 146-147 a 140-142. Jirka začel skvěle a první dráha v jeho podání měla hodnotu 160 pk a dokázal na ní získat náskok 18 kuželek. Na druhé dráze zakontroval Ota, když rovněž zahrál 160 pk a když Jirka naopk předvedl svoji nejslabší dráhu, dostává se do vedení o 18 kuželek. Tento souboj připomínal kyvadlo. Jirka skvělých 167 pk oproti Otovo 123 pk a opět Jirkovo výrazné vedení. Jirka vyhrává i poslední dráhu a nakonech chyběly pouhé 2 kuželky na další 600 v Jirkově podání. Bohužel na celkové vítězství nám tentokrát scházelo 23 kuželek, na remízu pak kuželky 2  v souboji Petra se Standou.

Závěrem bych chtěl moc poděkovat našim oběma zadákům, že byť za značně nepříznivého stavu to nezabalili a rvali se o každičkou kuželku. V jednu chvíli již dokázali vymazat ztrátu 75 kuželek, ale nakonec chyběl jen tolik potřebný kousíček štěstí. Pánové... moje hluboká poklona!

Milan Vrabec

Zpět

Vyhledávání

© SK Škoda VS Plzeň 2009